Please choose Language or Country
or

Coole Kelten

Word je een “Keltische krijger“, een “Keltische heerser“ of toch liever een “druïde“? Dat is de keuze die je moet maken tijdens het dagprogramma in het archeologische celtovation in Schwarzenbach.
De wal bestormen, met wisselroedes water opsporen, platte broden bakken, je lichaam beschilderen en kleien. Het kan allemaal in Celtovation!

Sinds er in het kleine plaatsje Schwarzenbach in Niederösterreich 3000 jaar oude archeologische vondsten uit de tijd van de Kelten zijn gedaan, komt hier de onderste steen boven.

Zo werd de Keltische wal compleet gereconstrueerd en werd er op het hoogste punt een 26 meter hoge museumtoren gebouwd. Bij de ingang van de toren worden talrijke vondsten uit de brons- en ijzertijd tentoongesteld. Ook het graf van een skelet, dat tijdens opgravingen in 1998 gevonden werd, is hier te zien. Verder onstaat er door de waarheidsgetrouwe bouw van Keltische huizen en gebouwen een echte Keltische hoeve.

De entree bedraagt € 10,- voor kinderen en is inclusief de entree in het Keltische openluchtmuseum, materiaalkosten en een rondleiding.

Meer informatie:
Celtovation
Schölderl 12
2803 Schwarzenbach
www.schwarzenbach.gv.at

Infoboxen: Coole Kelten

KinderfestivalsIn Oostenrijk worden ook veel festivals speciaal voor kinderen georganiseerd.

Meer weten

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.