Please choose Language or Country
or
Swarovski Kristallwelten, Wattens

Kinderfestivals

Muziek maken, balletten, toneelspelen en coole boeken lezen – in heel Oostenrijk worden ook veel festivals speciaal voor kinderen georganiseerd.

NÖ Kindersommerspiele
Het grootste kindercultuurfestival van Oostenrijk vindt eind augustus plaats in het kleine Herzogenburg – spelen, dansen en kennismaken met andere culturen staat hier op het programma.
www.noekiss.at

Kinderfilmfestival
Een week lang in november worden in Wenen, Graz, Liezen, Bruck an der Mur, Innsbruck, Linz en Gmunden films voor jonge mensen vertoond – echt een hoogtepunt.
www.kinderfilmfestival.at

Lesofantenfest
Duizenden kleine lezertjes verheugen zich elk jaar op twee novemberweken vol voorleessessies, workshops, bioscoop- en theatervoorstellingen in de bibliotheken van Wenen (www.kinderbuechereien.wien.at). Iets soortgelijks wordt in maart in St. Pölten (www.kijubu.at) en in mei in Graz (www.bookolino.at) georganiseerd. 

„Szene bunte Wähne“ (sbw)
Elk jaar eind september vindt er grandioos kinder- en jeugdtheater plaats in het Waldviertel, bijvoorbeeld in Horn, Krems en Zwettl. Het TanzFestival Wien in maart is een afgeleide van SBW.
www.sbw.at

„Spleen Graz“
Internationale theater-, muziek- en dansgroepen treden zes dagen in februari op voor kinderen in Graz en het mobiele theaterfestival „Kukuk“ gaat op tournee door Steiermark.
www.spleengraz.at

Schäxpir Theaterfestival
Eind juni 2013 begint in Oberösterreich de nieuwe editie van dit eersteklas theaterfeest voor toeschouwers van één tot 99 jaar.
www.schaexpir.at


Theaterfestival „bim bam“
Internationale groepen kunstenaars vermaken in januari en februari 2012 kleine kinderen vanaf één jaar in Salzburg en de deelstaten SalzburgerLand en Oberösterreich.
www.toihaus.at

Salzburger Kinderfestspiele
Kinderconcerten en workshops moeten in mei op speelse wijze bij kinderen de interesse in muziek wekken – zoals in de amadeus terminal 2 op de luchthaven van Salzburg.
www.kinderfestspiele.com

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.