Please choose Language or Country
or
Joseph Haydn in Burgenland © Schloss Esterházy Management / Foto: Horvath

Slot Esterházy

Twee namen zijn onlosmakelijk met de stad Eisenstadt verbonden: Schloss Esterházy en Joseph Haydn. De beroemde componist werkte hier namelijk meer dan 40 jaar lang als kapelmeester aan het hof van de Esterházy’s.
De bijzondere atmosfeer van het slot, waar op indrukwekkende wijze barokke pracht, classicistische puurheid en invloeden uit de Oostenrijkse Biedermeier samensmelten, vormde een bron van inspiratie voor Joseph Haydn. Hier creëerde hij vele van zijn meesterwerken. Ook vandaag de dag vinden hier nog steeds concerten plaats, in precies dezelfde zaal waar vroeger Haydn’s werken voor de allereerste keer werden opgevoerd: de Haydnzaal. Met haar schitterende fresco’s is deze zaal ongetwijfeld het pronkstuk van het slot. De zaal trekt tijdens de Haydn Festspiele, een event dat jaar na jaar vele Haydn-fans uit de hele wereld naar Eisenstadt lokt, dan ook vele bezoekers.

Ook kinderen hoeven zich hier niet te vervelen. Het slot biedt namelijk een speciaal cultuurprogramma voor de kleintjes aan. Mascotte ‘vorstelijke Victor’ trakteert de kids op een spannende rondleiding door het kasteel en organiseert diverse creatieve activiteiten. Op deze manier kunnen de ouders rustig en ongestoord de orangerie, de grote Chinese salon of een van de andere ruimtes in het slot bewonderen.

Wie graag van vorstelijke spijzen geniet, kan terecht in het bijbehorende Esterházy wijngoed.

Slot Esterházy

Kulturservice Burgenland
Esterházy Weingut

Videos: Slot Esterházy

Slot Esterházy

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.