Please choose Language or Country
or

Vesting Hohensalzburg

De 900 jaar oude vesting Hohensalzburg is de grootste volledig intact gebleven burcht in Europa en hét symbool van de Mozart-stad.
De vesting is eigenlijk opgebouwd uit verschillende hoofd- en bijgebouwen, waarin diverse musea, zoals bijvoorbeeld het vestingmuseum, het Rainer-Regimentsmuseum en Europa’s enige marionettenmuseum, zijn ondergebracht.

De vesting werd in 1077, in opdracht van aartsbisschop Gebhard, ten tijde van de Investituurstrijd gebouwd. Aan het eind van de 15e eeuw werd de burcht echter omgebouwd tot adellijke residentie. In de eeuwen daarna werd de burcht telkens opnieuw uitgebouwd, tot in de 17e eeuw het Küenburg-bastion aan de vesting werd toegevoegd. 

Het gerestaureerde Vestingmuseum is een van de hoofdattracties: hier vind je onder andere diverse wapenuitrustingen, folterinstrumenten, een complete originele burcht-keuken, gotische meubels, een verwarmingsinstallatie uit de Middeleeuwen en kunsthandwerk uit de 16e en 17e eeuw.

In het Rainer-Regimentsmuseum worden bezoekers aan zowel de vredes- als de oorlogstijden in de stad Salzburg herinnerd. Ook is er aandacht voor de behaalde successen van het k.u.k. infanterieregiment nr. 59, 'Erzherzog Rainer'. 

In het marionettenmuseum kun je de historische poppen van het Salzburger Marionettentheater, zoals bijvoorbeeld Papageno en Pagagena uit Mozarts Toverfluit, bewonderen. Ook worden hier waardevolle poppen uit de rest van Europa en Azië tentoongesteld.

In de Fürstenzimmer, het romantische Burghof en in de verschillende bastions vinden het gehele jaar door concerten en andere culturele evenementen plaats. In juni kun je tijdens het Middeleeuwse Feest zelf teruggaan in de tijd en de Middeleeuwen van dichtbij beleven. In het kader van ‘Kunst in de vesting’ organiseert Hohensalzburg diverse tentoonstellingen van artiesten die meewerkten aan het programma. 

Vesting Hohensalzburg

  

Videos: Vesting Hohensalzburg

Vesting Hohensalzburg

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.