Please choose Language or Country
or

Licence to Thrill: James Bond tentoonstelling in Sölden

De interactieve "007 ELEMENTS"-tentoonstelling op de top van de Gaislachkogl gaat op 12 juli 2018 open en toont een spectaculaire blik achter de schermen van de opnames van de James Bond-film "Spectre" in Sölden.
 

De zoektocht naar de geheime organisatie “Spectre” bracht de geheim agent James Bond rond de hele wereld op zijn 24e missie. Onderweg stopte Bond niet enkel in Mexico en Rome, uiteraard mocht Oostenrijk niet in het rijtje ontbreken. Hier werd in het begin van 2015 een van de spectaculairste scenes van „Spectre“ opgenomen in Sölden.

De duurste productie aller James Bond-films zal met de permanente tentoonstelling “007 ELEMENTS” een mooi aandenken krijgen in Sölden.

Top Secret

De inhoud van de cinematografische tentoonstelling „007 ELEMENTS“ op 3.050 meter boven de zeespiegel wordt tot de opening op 12 juli 2018 zo geheim mogelijk gehouden. Maar we kunnen alvast verklappen dat iedere James Bond film uit bepaalde typerende elementen bestaat. Dan hebben we het over de razendsnelle auto´s en halsbrekende actiescenes op spectaculaire locaties. Al deze elementen zullen het thema van de tentoonstelling vormen – natuurlijk met de opnames van “Spectre” in Sölden in de hoofdrol”. Maar geen zorgen, de andere films uit de Bond-serie worden niet vergeten.

Auf den Spuren von James Bond 007 © Klaus Andorfer Auf den Spuren von James Bond 007 © Klaus Andorfer

Meer informatie

Licence to experience

De tentoonstelling zal over twee verdiepingen met 1.300 m² een unieke Bond-wereld scheppen. Er zullen witte doeken, geluidsinstallaties en interactieve installaties geïntegreerd zijn om alle zintuigen aan te spreken en op een indrukwekkende wijze James Bond-kennis te delen. De verschillende galerijen zijn bond-waardig met de nieuwste technologische snufjes ontwikkeld en laten de indrukwekkendste scenes weer tot leven komen. De bezoekers duiken volledig in de film. Het futuristische gebouw dat men via een ondergrondse gang kan bereiken draagt zijn steentje bij aan de setting en het concept. Het voegt zich elegant in de bergdecor en vormt zo voor een typische 007-combinatie uit indrukwekkende architectuur en een adembenemend decor.   

Bond-waardige architectuur

De keuze voor Sölden als locatie is te danken aan de moderne architectuur van het "ice Q”-restaurant op de Gaislachkogl. Het surrealistische gebouw en het futuristische kabelliftstation van de Gaislachkoglbahn ontworpen door het Architectenbureau Obermoser uit Tirol, bieden alles wat een “Spectre“-aculaire actiescene nodig heeft.

Een blik achter de schermen

 • Het "ice Q"-restaurant in de Ötztaler Alpen © Ötztal Tourismus / Rudi Wyhlidal Het "ice Q"-restaurant in de Ötztaler Alpen © Ötztal Tourismus / Rudi Wyhlidal

De opnamelocaties in Sölden

Gourmetrestaurant ice Q in Sölden © Bergbahnen Sölden / Rudi Wyhlidal Gourmetrestaurant ice Q in Sölden © Bergbahnen Sölden / Rudi Wyhlidal

Het "ice Q"- restaurant

Op de top van de Gaislachkogl troont het designrestaurant „ice Q“. In „Spectre“ dient het als als decor voor de „Hoffler Klinik“, waar ook de psychologe, Dr. Madeleine Swann werkt. Het bondgirl zal door de schurk Mr. Hinx ontvoerd worden en 007 zal – zoals we hem kennen – de achtervolging inzetten.

Het restaurant ligt vlak naast het bergstation van de Gaislachkoglbahn: bezoekers kunnen er gezellig een gourmet-maaltijd nuttigen of onder het motto „Shaken, not stirred“, zich James Bond voelen bij een après-ski met een Vodka Martini in de hand. Het filmwaardige panorama van 3.058 meter hoogte krijgt zelfs in de film een eervolle vermelding en mag je zeker niet overslaan.

James Bond Spectre © 2015 Danjaq, LLC, Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc., Columbia Pictures Industries / Inc. SPECTRE James Bond Spectre © 2015 Danjaq, LLC, Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc., Columbia Pictures Industries / Inc. SPECTRE

De Gaislachkoglbahn

Er werd gefilmd op het station in midden van de Gaislachkoglbahn op 2.174 meter hoogte.

In de film genieten de skiërs van de piste op de weg naar beneden, in de onwetendheid wat voor drama zich rond de protagonisten afspeelt die zich tussen de massa wurmen.

James Bond Spectre © 2015 Danjaq, LLC, Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc., Columbia Pictures Industries / Inc. SPECTRE James Bond Spectre © 2015 Danjaq, LLC, Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc., Columbia Pictures Industries / Inc. SPECTRE

De gletsjerstraat

Een belangrijk element in elke James Bond-film is de achtervolging van de schurk. En het zal moeilijk worden de spectaculaire vlucht over de hoogste Gletsjerstraat van Oostenrijk, met een spannende crash om de schurk en de vrouw te redden, te overtreffen.

In het begin stond deze scene zelfs niet eens in het draaiboek. Maar na de eerste bezichtigingen aan het „ice Q“ ontdekte de locatiescout de gletsjerstraat vanuit de kabelbaan en wist meteen dat hier de achtervolgingsscène moest plaatsvinden. Het idee werd onmiddellijk in het draaiboek opgenomen. Zo zie je maar: Oostenrijk heeft een inspirerend landschap.

Spectre-aculaire beelden

 • A James Bond Cinematic Installation © 007 TM Danjaq A James Bond Cinematic Installation © 007 TM Danjaq
 • Het "ice Q"-restaurant in de Ötztaler Alpen © Ötztal Tourismus / Rudi Wyhlidal Het "ice Q"-restaurant in de Ötztaler Alpen © Ötztal Tourismus / Rudi Wyhlidal
 • James Bond Spectre © 2015 Danjaq, LLC, Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc., Columbia Pictures Industries / Inc. SPECTRE James Bond Spectre © 2015 Danjaq, LLC, Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc., Columbia Pictures Industries / Inc. SPECTRE
 • 죌덴의 아이스큐, 외츠탈 © ANTO Korea 죌덴의 아이스큐, 외츠탈 © ANTO Korea
 • James Bond w Tyrolu © FIRST LOOK / LLC and Columbia Pictures Industries James Bond w Tyrolu © FIRST LOOK / LLC and Columbia Pictures Industries
 • 007 Elements © Bergbahnen Sölden / Christoph Nösig 007 Elements © Bergbahnen Sölden / Christoph Nösig
 • ice Q in Sölden © Bergbahnen Sölden / Rudi Wyhlidal ice Q in Sölden © Bergbahnen Sölden / Rudi Wyhlidal
 • Ice Q Spectre © BBS / Rudi Wyhlidal Ice Q Spectre © BBS / Rudi Wyhlidal

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.