Please choose Language or Country
or

Openluchtmuseum Stübing

Meer dan 100 originele boerenhuizen en boerderijen tonen de geschiedenis van de boerencultuur in Oostenrijk.
Op een idyllische locatie, temidden van bossen, weiden en velden werden zo'n 100 originele boerenhuizen en boerderijen terug opgebouwd. Het oudste huis dateert uit de Middeleeuwen en is ongeveer 600 jaar oud. De mooie bloementuintjes rondom de huizen wekken de indruk dat de huizen nog echt bewoond zijn; je waant je eventjes helemaal terug in de tijd.

Bezoekers kunnen hier zien hoe de boeren vroeger leefden. Wie graag meer te weten wil komen over de geschiedenis van elk huis, kan het beste meewandelen met een van de gidsen.

Bijzonder leuk voor de kleintjes zijn de dieren in de museumstal en de speciale speelruimtes. Talrijke evenementen en tentoonstellingen nemen je mee naar vervlogen tijden.

Het Oostenrijkse openluchtmuseum Stübing behoort tot een van de grootste openluchtmusea in Europa en werd onderscheiden door de ICOM/UNESCO.

De verbinding van cultuur, geschiedenis en de harmonische natuurlijke omgeving zorgt er niet alleen voor dat Stübing vaak ook wel het mooiste openluchtmuseum wordt genoemd, maar maakt een bezoek ook tot een ware belevenis.

Meer informatie:
Österreichisches Freilichtmuseum
8114 Stübing
www.freilichtmuseum.at

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.