Please choose Language or Country
or

Nieuwjaar in de stad

Op het water, in historische straatjes of in feestelijke concertzalen: Oostenrijks kleine en grote steden bieden met Nieuwjaar een bont programma.
Tirol: een dagje vroeger in Kufstein

In Kufstein viert men de jaarwissel een nacht vroeger – 8.000 bezoeker zijn bij de „Voorsilvester“. Op 30 december om 18.00 Uhr verandert het centrum van de vestingsstad in een grote balzaal. Bezoekers oefenen hun walspassen en vergapen zich om middernacht aan het vuurwerk, da de hemel verlicht. Op 3 januari stralen de 1000 lichten: van 16.30 tot 20.30 wordt de verlichting uitgeschakeld ten voordele van honderden kaarsen en fakkels, die langs de straten de weg verlichten. Glühwein en punch worden geserveerd en verrassen met Tiroolse snacks zoals Zillertaler Krapfen en noedels.

Ferienland Kufstein

SalzburgerLand: Silvester voor kinderen

Met een speciaal Silvesterprogramma vermaakt Radstadt zijn kleine bezoekers. Als inleiding op de jaarwissel ondernemen de gasten een rondgang om de stadsmuur, waar langs het Millenniumpad alles samen 12 kunstige kerstkribbes zich laten bewonderen. Na het Kindervuurwerk, dat niet alleen de kinderen begeestert, begint om 21.30 Uhr „Kohler´s Hausband“. Tijdens het swingen laten de koele temperaturen zich snel vergeten.

Tourismusverband Radstadt
 

Salzburg: Silvester in de Mozartstad

Live-muziek, een gratis wals-danscursus en Europa's grootste Katerontbijt wachten op de bezoekers in Salzburg. Al op 30 december begint het grote feest met het culinaire en muzikale Silvesterprogramma op de Residenzplatz. Op Silvesternamiddag vindt dan de generale repetitie plaats voor de grootste Salzburger wals – alle danslustigen kunnen tijdens een gratis danscursus de juiste swing oefenen. Om 22.00 begint op de Residenzplatz het officiële programma met een Open Air-concert. Het hoogtepunt is dan het imposante vuurwerk over de vesting Hohensalzburg.

Om verder te vieren, of ter ontspanning, is er op Nieuwjaarsdag Europa's grootste Katerontbijt. Vanaf 12.00 nodigen de gastronomen uit om vis en sekt te komen eten.

Salzburg Info
 

Vorarlberg: van Bregenz per schip in het nieuwe jaar

Elk jaar brengen de Vorarlberg Lines een Silvester-cruise op de Bodensee met rijkelijk buffet en vuurwerk. Nadat de feestlustige passagiers zich met de kostelijkheden gesterkt hebben, dansen ze de nacht in en hopen op geluk bij de tombola.

Op 1 januari staat een Nieuwjaarsbrunch op het programma – eveneen culinair begeleid. Tijdens een 2 uur durende rondvaart proeven de bezoekers van de specialiteiten van de scheepskeuken. Langslapers boeken de tour 's namiddags.

Vorarlberg Lines

 

Wien: feestelijk in het nieuwe jaar

Een vuurwerk van attracties wacht op de bezoekers van de hoofdstad - aan het Silvesterpad, bij een galaevent of in de club. In de laatste nacht van het jaar veranderen de romantische straatje van de Weense Binnenstad in een decor voor een pulserende party. Daar flaneren bezoekers van het Silvesterpad met zijn stands, feesttenten en showbühnes langs en warmen zich aan de punschstands op. En voor de Staatsopera toont een Videowall geliefde operettenprodukties.

Wie in het oude jaar nog 1 keer romantisch wil doen, moet in het Prater een rondje met het reuzenrad draaien. Het vuurwerk om middernacht laat zich van de buitenbar op de Heldenplatz bij een glas champagne het beste genieten. Een elegant feest vinden de gasten bij het Silvestergala in de grote feestzaal van het Weense Rathaus, om op walsklanken van een balorkest het nieuwe jaar in te dansen.

WienTourismus

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.