Please choose Language or Country
or

Oostenrijk, waar Europa samenkomt

Oostenrijk heeft een onmetelijke, maar begrijpelijke culturele rijkdom. Er is de hoogontwikkelde cultuur, maar vooral ook de alledaagse cultuur en de bijzondere levenswijze van de mensen die hier wonen. Er zijn de culinaire specialiteiten die symbool staan voor Oostenrijk en haar regio's. Er zijn de ontmoetingen met de bijzondere mensen in dit land. Al deze indrukwekkende facetten zijn het resultaat van de meest diverse invloeden uit het westen, het oosten, het noorden en het zuiden. Oostenrijk heeft in de loop van de geschiedenis altijd een bijzondere rol in het centrum van Europa gespeeld, zowel als bruggenbouwer, ontmoetingsplaats en Europees trefpunt.

Oostenrijk, waar Europa samenkomt

Architectuur met invloeden

Oostenrijk heeft zijn imago van cultureel land niet alleen aan de muziek, de literatuur en de beeldende kunst te danken. Ook de bouwkunst neemt daarbij een belangrijke plaats in. Zoals bij een kijkje in de geschiedenis te zien is, is uitwisseling hier net als in alle andere kunstrichtingen, van levensbelang voor een verdere ontwikkeling.
Oostenrijk als architectonisch trefpunt van culturen

Oostenrijkse keuken, een cultuurgeschiedenis

"Je bent wat je eet." Het is een bekend citaat met een diepere betekenis. Aan het eten ontdekt men de ware aard van een land, zo wordt gezegd. Wat zouden de vele regionale specialiteiten dan over de Oostenrijkers vertellen? Het toont alvast aan dat ze levensgenieters zijn die van hun traditionele keuken houden.
Internationale invloeden op de Oostenrijkse keuken

Grenzeloos wandelplezier

Oostenrijk ligt in het hart van Europa en wordt doorkruist door eeuwenoude handelsroutes. Vandaag de dag vind je er verschillende grensoverschrijdende wandel- en fietspaden in de mooiste regio's.
Wandelen en fietsen over de grenzen van Oostenrijk
Melk Abbey in the Wachau Valley © Österreich Werbung /  Homberger Melk Abbey in the Wachau Valley © Österreich Werbung / Homberger

Cultuur- en themaroutes

De Oostenrijkse themaroutes leiden naar al wat mooi is in het leven. Hier stuit men onderweg op charmante en interessante bezienswaardigheden en kan men vooral ook mensen ontmoeten die zich nog steeds wijden aan traditioneel vakmanschap.
Cultuur- en themaroutes in Oostenrijk
Guide at Schönbrunn Palace © Österreich Werbung / Peter Burgstaller Guide at Schönbrunn Palace © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Oostenrijk, waar Europa samenkomt

De culturele rijkdom van ons land is grotendeels te danken aan verschillende invloeden uit het westen, het oosten, het noorden en het zuiden. Oostenrijk heeft in de loop van de geschiedenis altijd een bijzondere rol in het hart van Europa gespeeld, zowel als bruggenbouwer, ontmoetingsplaats en Europees trefpunt.
Een culturele ontdekkingsreis
Hofburg Vienna Imperial Apartments © Hofburg Kaiserappartements / Thomas Ludwig Hofburg Vienna Imperial Apartments © Hofburg Kaiserappartements / Thomas Ludwig

Keizerlijk Oostenrijk

De Habsburgers waren tijdens hun eeuwenlange heerschappij in Europa niet alleen dol op bouwen, maar ook op reizen. Dat is te zien aan de vele keizerlijke gebouwen in Oostenrijk.
In de voetsporen van de Habsburger
Grossglockner High Alpine Road © Österreich Werbung / Julius Silver Grossglockner High Alpine Road © Österreich Werbung / Julius Silver

Alpiene tradities

Wie denkt dat de Oostenrijkse bergen een gesloten wereld vormen, vergist zich. De bewoners hebben het contact en de uitwisseling met andere gebieden en culturen altijd gekoesterd.
Historische paden over de Alpen

Rondreis door Oostenrijk

Ook al bezoek je ze meerdere keren, altijd weten de Oostenrijkse steden te verrassen met iets nieuws. Het bijzonder uitgebreid en divers aanbod aan belevenissen, indrukken en geluksmomenten maakt van een reis door Oostenrijk een cultureel hoogtepunt.
Oostenrijkse steden ontdekken
Danube region in Austria © Österreich Werbung / Peter Burgstaller Danube region in Austria © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

De bonte Donau

Geen enkele andere rivier stroomt op zijn weg naar de zee door zo veel landen als de Donau. Eeuwenlang verbindt de op een na langste rivier van Europa de meest diverse landen en volkeren. Dat maakt het Donaugebied tot een fascinerend cultureel trefpunt.
Het Donaugebied - trefpunt van culturen
Bergkern Salt © Salzkontor.at / Peter Burgstaller Bergkern Salt © Salzkontor.at / Peter Burgstaller

Zout op je pad

Het 'witte goud' heeft het Salzkammergut rijk gemaakt. Wie in een van de interessantste regio's van Oostenrijk op weg is langs de historische zoutroute, wandelt in het spoor van historische personages. In het Hallstätter Salzbergtal maakt de bezoeker een reis doorheen de 7000-jarige cultuurgeschiedenis.
Zoutwinning en historische zoutpaden in Oostenrijk
Liszt Festival Raiding © Günther Pint Liszt Festival Raiding © Günther Pint

Muziekgeschiedenis: verre klanken

Reizen is leren. Dat geldt in het bijzonder voor muzikanten. Het werk van Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Franz Liszt of Gustav Mahler zou heel anders geklonken hebben als deze componisten niet hun hele leven lang gereisd zouden hebben.
Oostenrijkse muziekgeschiedenis & komponisten

Geen zoekresultaten gevonden!

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.