Please choose Language or Country
or

Originele stadsrondleidingen in Oostenrijk

Oostenrijkse steden bieden telkens nieuwe facetten voor een ontdekkingsreis. Gidsen hebben creatieve thema-rondleidingen bedacht om bezoekers hun stad vanuit een andere invalshoek te presenteren.
Leoben per raft ontdekken

Wie een genieterswandeling langs de Mur-rivier boekt, beleeft de mijnstad Leoben vanuit een nieuw perspectief. Bezoekers horen verhalen uit de tijd van de ijzerhandel en roeien naar prachtige voorbeelden van de stedelijke bouwcultuur. Hoogtepunt zijn de „Schwammerlturm“, de laatste behouden toltorens van de stad, de grote markt en de St. Xaver-Kerk.

Info en boeking:
Hotel Kongress
 

Innsbruck: oud handwerk

Bij de rondleiding in het teken van oud handwerk door de Tiroolse hoofdstad komt men terecht in het oudste familiebedrijf van Oostenrijk, waar de familie Grassmayr sinds 1599 Bronzen klokken voor kerken over de ganse wereld giet. Met een beetje geluk is de bezoeker juist daar, wanneer een klok gegoten wordt. Het museum vertelt meer over de geheim van de klokgietkunst.

Daarna gaat het naar de firma Walde, een nostalgische Kaarsen- en zepenwinkel. Ook een bezoek bij hoedmaker Held, die zich met zijn chique Tiroolse hoeden internationaal een naam gemaakt heeft.

Grassmayr Elisabeth, Innsbruck Guide
E-Mail:  innsbruck-guide@utanet.at
T.:+43/(0)512/267205
 

Van bron tot bron in Schärding

„Bier, Barok, Bronnen“, de bronnenrondleiding met iets extra, belooft een spannende blik op de geschieden van Schärding. Talrijke bronnen in de oude stad vertellen hun eigen verhaal.

De waterrijkdom van de stad vormt de basis voor de brouwcultuur van Schärding. Daarom ook 2 bierige tussenstops met een lekker Innviertler Grammelschmalzbrot als nevenspijs.

Info en boeken:
Tourismusverband Schärding
 

Historische Bierwandeling in Salzburg

De bierproduktie in Salzburg blikt terug op 600 jaar traditie. Ooit in het leven geroepen door de Salzburgse aartsbisschop, zetten gastronomen en brouwmeester vandaag de dag het werk voort. Bij deze bierwandeling met Martina Gyuroka kan u dit culinaire erfgoed ontdekken.

Info en boeken:
Tourismus Salzburg
 

Op het spoor van de Romeinen in Wels

Het Romeinse verleden van Wels wordt door 2 rondleidingen aan de hand van antieke relieken uitgelegd. De gids (in toga) neemt je mee op een reis door de tijd in „Ein Besuch in Ovilava“ – zoals Wels ooit heette – naar de 3e eeuw v.C.

Hij vertelt over markthandelaren, forten en antieke graven. Een 2e variant neemt je mee op een wandeling met een archeoloog. De expert vertelt over het verleden van de muren, graven en versterkingen. zodat je volledigt ondergedompeld wordt in de wereld der Romeinen, geniet je van wijn en gebak op Romeinse wijze als culinaire begeleiding.

Info en boeken
Wels Marketing & Tourismus

Oostenrijks deelstaathoofdsteden: een overzicht

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.