Please choose Language or Country
or
TV-serie over een Oostenrijkse wijnfamilie: 'Der Winzerkönig' © Thomas und Thomas

Drama op de wijngaard

Volg het spoor van de 'Winzerkönig', dwars door het Burgenland. De gelijknamige ORF/ARD productie over een Oostenrijkse wijnfamilie is helaas nog niet op de Belgische tv te zien, maar natuurlijk wel te volgen via de satelliet.
Naar aanleiding van de serie geeft Burgenland Toerisme een nieuwe brochure uit: 'Auf den Spuren des Winzerkönigs', die je hier alvast kunt downloaden.
Naast een portret van alle acteurs vind je in deze brochure ook alle opname-locaties terug, voorzien van allerlei interessante tips. Het oudste huis van het plaatsje Rust dient als het centrale, ouderlijk huis van de Winzerkönig en kreeg in de serie de naam 'Gasthof Stickler'. In de serie erft wijnboer Thomas van zijn vader de idyllische wijngaarden van de Riede Gugl, die in werkelijkheid echter tot het wijngoed Feiler-Artinger behoren. 

De weerzinwekkende praktijken van de film-burgemeester Plattner spelen zich grotendeels af in het wijngoed Kollwentz in Großhöflein. Andere locaties zijn onder andere het wijnhuisje Alfred Gabriel in Rust, het Kasteel Esterházy in Eisenstadt, de apotheek in Purbach of de tomatenkwekerij van Blasius Schmalz, in werkelijkheid het bedrijf van Erich Stekovics in Frauenkirchen. Ook de Neusiedler See speelt natuurlijk een voorname rol in de serie. 

Anekdotes over de verschillende opnames kan je ontdekken tijdens een rondleiding met gids Alfred Ratz door het oude stadsgedeelte van Rust. Hij kent de verhalen als geen ander want hij was, zoals vele andere inwoners van het stadje, een figurant in de serie.

Stadsrondleiding met Alfred Ratz: enkel voor groepen vanaf 10 personen, direct aanmelden bij wijnbar Ratz in Rust: tel: +43 (0) 2685 333

Meer informatie over Burgenland: Burgenland Toerisme

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.