Please choose Language or Country
or
Model van Pleamle op een vespa © Pleamle

Karinthië: trendy klederdracht uit Villach

Alpine Flower Power – dat is het motto van 'Pleamle' – een jong label dat folkloristische kleding in een sportieve trendy lifestyle verandert en daarmee flink vaart maakt in binnen - en buitenland.

Niemand voorzag in 2004 dat het zo'n succesverhaal zou worden toen Daniel Derler tijdens de Villacher Kirchtag zijn eerste creatie – een eenvoudig zwart poloshirt met kleine opgedrukte 'pleamle' (bloemetjes) – in een klein kraampje presenteerde. Nadat opa Hans Maier het shirt droeg om er reclame voor te maken, veroverde het label de harten van de Karinthiërs.

Geïnspireerd door de jaren ´70 ontwierp de kunstenaar voor zijn actuele wintercollectie urbane vrijetijdsmode die in harmonie is met de Oostenrijkse modetraditie. Deze rood-wit-rode draad loopt door Derlers hele werk: zo verandert de klassieke bergschoen bijvoorbeeld in een bedrukte linnen sneaker, skibroeken worden weer nauwsluitend, jassen zijn getailleerd en sluiten perfect op het lichaam aan. Mannen combineren knickerbockers van hightechmaterialen met sportkousen in klederdrachtlook.

In het Pleamle-tijdschrift geeft de modeontwerper de principes van zijn werk weer en brengt verslag uit over de nieuwigheden in mode en lifestyle alsook over seizoens- en regionale speerpunten. 

Pleamle-Shop
www.pleamle.com

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.