Please choose Language or Country
or

Bergklimdorpen in Oostenrijk

Afzien van luxe, behoud van natuur en tradities en weg van de steeds grotere skigebieden, snellere liften en luxe hotels. Dat vind je in de Oostenrijkse dorpen voor bergbeklimmers.

Terwijl andere dorpen tot op de dag van vandaag meegaan met nieuwe trends hebben deze dorpen meer oog voor hun geschiedenis, hun ongerepte natuur, maar ook voor optimale rust en ontspanning. En zij zijn er nog succesvol mee ook.

De vereniging van dorpen voor bergbeklimmers werd in 2007 op initiatief van de Oostenrijkse Alpenvereniging opgericht. Wie zich bij deze vereniging wil aansluiten moet aan bepaalde voorwaarden voldoen:

  • een dorp mag niet meer dan 2.500 inwoners hebben
  • tussen de hoogste bergtop en het laagste punt van het dorp moeten minstens 1.200 hoogtemeters zitten
  • de dorpen moeten „techniek- en verkeersvrije ontspanningszones“ aanbieden: een kleine stoeltjeslift mag, maar een grote gondel met aangesloten liftennetwerk hoog boven in de bergen of een directe verbinding met de snelweg is niet toegestaan
  • bovendien is men in deze dorpen verplicht de kleine boeren te ondersteunen en de regionale handwerktraditie in stand te houden


Klinkt goed, maar misschien ook een beetje saai? Absoluut niet! Want natuurlijk wordt ook in de dorpen voor bergbeklimmers veel waarde gehecht aan amusement en gastvrijheid: lezingen, voordrachten en folkloristische feestavonden staan op het programma evenals cursussen voor aankomende bergbeklimmers, wandelingen met gids of tochten met overnachtingen in berghutten. Aanbod en keuze is dus groot – maar iets rustiger dan je van andere vakantiebestemmingen gewend bent …

Op het moment voldoen de volgende 17 plaatsen aan de strenge criteria: Ginzling, Großes Walsertal, Grünau im Almtal, Hüttschlag im Großarltal, Johnsbach im Gesäuse, Lesachtal, Lunz am See, Mallnitz, Malta, Mauthen, Reichenau an der Rax, Steinbach am Atterssee, Steirische Krakau, Tiroler Gailtal, Vent im Ötztal, Villgratental en Weißbach bei Lofer.

Voor meer informatie: www.bergsteigerdoerfer.at

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.