Please choose Language or Country
or

Karinthië: de Millstätter See-Höhensteig

De Millstätter See-Höhensteig in Karinthië is een bergroute die in acht etappes van de drieduizenders ten westen van de Millstätter See via de Millstätter Alpe naar 'wereldberg' Mirnock loopt. Tijdens elke etappe van de 200 kilometer lange route nodigen in het landschap geïntegreerde ensceneringen uit tot een korte pauze.
In het rijk van de 'vurige steen van de liefde', de granaat, start je op de 2de etappe. Deze etappe loopt over de ronde koppen van de Millstätter Alpe, waarvan de paden 'geplaveid' zijn met de robijnrode stenen. Hoog bovenop de bergkam van de Höhenrücken staat het 'Granattor'. Deze indrukwekkende poort, waarvan de pijlers zichtbaar met tonnen granaat gevuld zijn, herinnert aan de grootste granaatader van Europa, die zich in het inwendige van de Millstätter Alpe bevindt.

Etappe nr. 4, die bij Döbriach begint, leidt naar de wereldberg Mirnock (2.100 meter). Je wandelt langs Alpenweiden en de 'heilige boom', een den met zeven stammen, die door de energetische uitstraling van de berg op deze plaats gegroeid is. Het laatste stuk de Mirnock op, waar op de top twee energiebanen kruisen, loopt via de 30 treden van de 'Scala Paradisi', de hemeltrap, met aan weerskanten monolieten die als stenen wegwijzers dienen.

Wanneer de zon haar laatste stralen over de Millstätter See laat vallen, kom je bij Gasthof Bergfried in Gschriet aan op het 'sterrenbalkon' – een plek om te genieten van het uitzicht. Hier heb je een zicht op zowel de Hohe Tauern, als op de groene bergweiden van de Millstätter Alpe en een in het avondlicht gedompelde Millstätter See.

Meer informatie:
Millstätter See Tourismus GmbH
www.millstaettersee.at

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.