Please choose Language or Country
or

Karinthië/Oost-Tirol: de Friedensweg

Even een blik werpen op Italië en dan weer omdraaien naar Oostenrijk: op de Karnische Höhenweg wandel je over een afstand van 150 kilometer van Sillian in Oost-Tirol naar Arnoldstein in Karinthië.
De wandelroute wordt met nr. 403 op de borden aangegeven en is in acht tot elf dagetappes af te leggen. Voor pauzes en overnachtingen kan je terecht in elf berghutten.

Langs de Karnische Höhenweg kom je talrijke relicten tegen uit de Eerste Wereldoorlog, zoals installaties waarmee de bergen beklommen kunnen worden, wijdvertakte loopgraven en overblijfselen van bunkers. Tijdens de restauratie van dit langeafstandswandelpad, die in 1974 begon, kreeg deze bergroute de naam 'Friedensweg' om de samenwerking tussen de regio’s aan te duiden.

Bergwandelaars die de top van een berg willen veroveren, geven de voorkeur aan het westelijke deel van de Friedensweg. Deze weg heeft een hoogalpine karakter. Recreatiewandelaars voelen zich meer thuis aan de oostkant van de Plöckenpass, op uitgestrekte bergweiden en hellingen, waarop gemakkelijk te wandelen is. Aan de Karinthische kant loopt de weg langs GeoPark Karnische Alpen, waar je rond de Wolayersee een overvloed aan fossielen kunt ontdekken.

Meer informatie:
www.lesachtal.com

Osttirol Werbung/Informatiebureau Sillian
www.hochpustertal.com

Karnische Tourismus GmbH
www.naturarena.com

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.