Please choose Language or Country
or

Niederösterreich: Schneebergwandelroute

Het 'paradijs van de uitzichten' is een rondwandeling op 1.800 meter hoogte. Deze wandeling kan vanaf het bergstation van de tandradbaan in een uur zonder moeite gemaakt worden. Je leert er vanalles over de culturele geschiedenis en de natuur van deze regio.
Deze rondwandeling bevindt zich hoog boven de boomgrens. Langs de route vind je speciaal aangelegde haltes die je alles vertellen over heersers, ontdekkers, filosofen en wetenschappers die naar de Schneeberg gekomen zijn. Je komt hier alles te weten over de bouw van de tandradbaan en over het onlosmakelijke verband tussen de Schneeberg en het water. Al sinds het midden van de 19e eeuw is deze berg de leverancier van het beroemde Weense bronwater.

Centraal element is de 'Kaleidoskop', een meer dan 40 meter lange, multimediale tentoonstellingsruimte waar je meer leert over de vroegere en hedendaagse betekenis van de Schneeberg. Als een stalen monoliet kronkelt hij naast de rails van de tandradbaan en doorsnijdt hij het oude bergstation.

Het 'paradijs van de uitzichten' bereik je comfortabel met de Salamander-Triebzug vanaf Puchberg am Schneeberg. De uitstekend bewegwijzerde themaroute begint direct bij het bergstation van de tandradbaan. Na circa 1 uur tot 1,5 uur gezellig wandelen met interessante verhalen en talrijke gelegenheden voor een pauze om van het unieke panorama te genieten, kom je weer bij het beginpunt aan. Een ter plaatse verkrijgbare audioguide geeft meer informatie over de bijzonderheden en de verschillende uitzichten tijdens de wandeltocht.

Meer informatie:
Niederösterreichische Schneebergbahn
www.schneebergbahn.at
www.wieneralpen.at

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.