Please choose Language or Country
or

Meerdaagse trektochten in Oberösterreich

Langeafstandswandelwegen in Oberösterreich zijn erg gevarieerd: de paden volgen de sporen van historische architectuur of zout, voeren langs de imposante bergwereld van het Dachsteingebergte en de Kalkalpen of men steekt het idyllische Donaudal over tussen Grein en Passau.
Burgen- en Schlösserweg in het Mühlviertel
Je begint in de middeleeuwse stad Freistadt aan de 4 dag-etappes richting Grein. Op de uitnodigende en afwisselingsvolle route passeer je de burchtruïne Dornach, de parochiekerk in Kefermarkt en de burchtruïne Prandegg, eens de op een na grootste burcht van Oberösterreich. Dan volgt de ruïne Hochburg Ruttenstein, de burcht Kreuzen, van waaruit je het Donaudal tot aan de Alpen kan overzien, en tot slot de best behouden burcht van Oberösterreich: burcht Klam.
Mühlviertler Kernland
 
Dachstein rondwandelweg
Ontdek de machtige Dachstein in 8 wandeletappes. Je begint bij de schilderachtig gelegen Gosausee waarna je over de Gosaukamm en de Dachstein Südwände naar Ramsau wandelt. Daarna wandel je verder over de gletsjer richting oosten naar het Guttenberghaus en verder tot aan Stoderzinken. Over de Notgasse en de Viehbergalm kruis je, in de sporen van de naar het noorden trekkende pelgrims, de eenzame hoogvlakte. Op vlakke paden wandel je langs de rivier de Traun door het Salzkammergut, langs Bad Aussee, Obertraun, Hallstatt en Bad Goisern, en over het Kalmberggebergte terug naar Gosau.
Dachstein-Rundwanderweg
 
Kalkalpenweg
De 150 km lange route verbindt het Ennstal van Reichraming met het Toten Gebirge bij Hinterstoder en toont de wandelaar de mooiste plaatsen in en om het nationale park Kalkalpen. De route loopt langs het Sensengebirge naar Windischgarten en via Spital am Pyhrn naar de Wurzeralm. Vandaaruit gaat de route verder door Hinterstoder en over de Flötzersteig naar Sankt Pankraz.
Kalkalpenweg

Donausteig
De Donausteig loopt op 450 meter hoogte langs beide rivieroevers van Passau naar Grein en door afwisselende natuur- en cultuurlandschappen. Op talrijke rust- en uitzichtplaatsen ontdek je de mooiste uitzichten over het adembenemende Donauland. Van de hoofdroute afwijkende rondwegen in het achterland bieden de mogelijkheid de regio nog intensiever te beleven.
Wandelroute Donausteig

SalzAlpenSteig
Deze 233 kilometer lange grensoverschreidende langeafstandswandelweg voert in 18 dagetappes van Dachstein in Oberösterreich naar Beieren. Op de wandelweg van de Hallstätter See tot de Chiemsee ontdekt de wandelaar interessante weetjes over zoutbronnen en het voorkomen ervan en de geschiedenis van de zoutwinning. Daarnaast ziet men in verschillende dorpen en bij bezienswaardigheden langs de route sporen van zout terug. De toegang tot de SalzAlpenSteig is mogelijk op in totaal 39 punten.

De SalzAlpenSteig route verbindt bestaande wandelwegen die gekenmerkt worden door een overvloed aan natuurlijke schoonheden en historische zoutimpressies. Nog 25 andere "SalzAlpenTouren" tussen 7 en 40 kilometer én een overige 90 kilometer aan wandelroutes zoals bijvoorbeeld de "SalzAlpenWege" vervolledigen het wandelaanbod met zout als centrale thema.
SalzAlpenSteig

Over de Schienenweg naar Tsjechië
Een route, die in de Biedermeierperiode slechts door de adel en leden van de burgerij gebruikt mocht worden, maar tegenwoordig is opengesteld voor bezoekers. Deze route loopt over de 70 kilometer lange wandelweg, waar voorheen de paardentram tussen Bujanov/Angern tot aan St. Magdalena in Linz liep. Als eerste openbare paardentram van Europa was de route Budweis-Linz tussen 1832 en 1872 in werking. De rit duurde destijds ongeveer 13 uur en was gevaarlijk en onaangenaam. Tegenwoordig kun je een deel van deze route langs de Originalstrasse in elf etappes van elk twee tot vier uur wandeltijd wandelen. Je wandelt over schattige boswegen, onder oude viaducten door, over dammen en stenen bruggen, met prachtige uitzichten over het heuvelachtige landschap. Onderweg zorgen vriendelijke gastheren voor een opkikker en dankzij de gele routeborden met het symbool van de paardentram kun je niet verdwalen.
Pferdeeisenbahn

Johannesweg
Het spirituele wandelpad voert ongeveer 80 kilometer door het prachtige heuvellandschap van Mühlviertel. Een wandeling op de Johannesweg geeft de wandelaar nieuwe innerlijke kracht voor een gezond en tevreden leven in overeenstemming met de natuurwetten en in harmonie met de medemens.
Johannesweg

Wandelen in Oberösterreich
Trektochten in Oberösterreich
Pilgrimtochten in Oberösterreich

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.