Please choose Language or Country
or
'Heiligengeistklamm' in het Steiermarkse wijnland © TVB Rebenland

Molenwandeling in Zuid-Steiermark

Wat klappert er zo langs de Heiligengeistbach in het Steiermarkse wijnland? De vele molens!

Ten zuiden van Leutschach, vlakbij het gemeentehuis van Schlossberg start de molenwandeling die je meeneemt op een ca. 5 uur durende tocht. Een wit-groen klaverblad wijst je de weg van de ene naar de andere bron. 

De molenaar van de nog steeds werkende Krennmolen, maakt je wegwijs in de verschillende stappen van de meelproductie. Al sinds 1874 wordt hier namelijk door zijn familie meel geproduceerd.
De pompoenpittenoliepers Resch/Kirchleitner is niet alleen toegankelijk voor bezichtigingen, je kan er ook nog van al dat lekkers proeven!

De wandelaars passeren langs twee wijnhuisjes en arriveren dan bij de nieuwe Spitzmolen, die het begin van de Heiligengeist-kloof markeert. De beek kronkelt tussen bemoste stenen en kabbelt via verschillende niveaus naar een plek, waar de waterval in drie delen in het dal druist. Vooral in mei levert dit schilderachtige taferelen op – de oevers staan namelijk vol met de geurende, roze bloesems van de Judaspenning.
Eenmaal voorbij verschillende oude molenstenen gaat het bergop richting de Grenzkamm, waar de kerk ‘Sveti Duh’ je reeds verwelkomt vanop Sloveens grondgebied.

Waterwandelwegen in Steiermark

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.