Please choose Language or Country
or

Top-activiteiten

Meer suggesties

Wandelen langs March en Thaya in Niederösterreich

Zodra de smeltende sneeuw de wandelpaden in het noordoostelijke Weinviertel weer toegankelijk heeft gemaakt, kunnen wandelaars op pad gaan langs de meanders van de March en Thaya en zo de groene wildernis en buitengewone vogelsoorten ontdekken.
Het begin van de ‘Auenweg Von Fürstengut und Bauernwiesen’ in Rabensburg wordt op historische wijze ingezet. Vanaf Slot Rabensburg, het favoriete verblijf van Maximiliaan van Liechtenstein, wandel je vervolgens gedurende zo’n 1,5 uur naar de boerenweides, die in het voorjaar en in de zomer hun mooiste en kleurrijkste kant laten zien. Het gele speenkruid, de witte voorjaarsbloesems en het zeldzame blauw van de Siberische zwaardlelie zorgen voor een prachtig kleurenspektakel. Het 5,5 km lange traject langs de kalme Thaya neemt je mee stroomafwaarts, naar de ‘Grisa’ doorgang en de historische molenbeek om vervolgens terug te wandelen naar het Slot.

In Hohenau an der March kunnen de wandelaars tijdens de March-rondweg „Vogelhochzeit“ mee kijken over de schouders van de ornitologen, wanneer ze in het Beringungsstation rietgorsen, tjiftjaffen, waadvogels en vele andere vogelsoorten ringen. Vanaf de verschillende vogelspotplaatsen valt er heel wat te ontdekken: lachmeeuwen, geoorde futen, kleine pleviers en vele andere soorten. Op smalle visserswegjes worden de wandelaars vergezeld door het getik van spechten en het getjilp van roodborstjes. Door het vergroeide wilgen- en populierenwoud stap je naar de March-Thayamonding, waar drie landen, namelijk Oostenrijk, Slowakije en Tsjechië, aan elkaar grenzen. Aan het einde van de 8 km lange wandeling, voorbij de uitgestrekte moerasweides, stoppen de bezoekers aan een oud visbekken, waar het wemelt van de met uitsterven bedreigde wilde karpers.  

marchthayaauen.at

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.