Please choose Language or Country
or

Wandelen met de familie in Oberösterreich

In Oberösterreich vind je meer dan genoeg natuurschoonheden, die je zeer makkelijk samen met je kinderen kan leren kennen.

Weg van de zintuigen
Het 3 km lange pad genaamd ‚Weg van de zintuigen‘ nodigt je met zijn 30 tussenstops uit om spelenderwijs met al je zintuigen de leefwereld van het bos opnieuw te ontdekken. Een wip en balanceerstokken testen je evenwicht. Met geluidstrechters hoor je de fijne geluiden van het bos. Een zintuiglijke belevenis voor de hele familie.
www.wegdersinne.at

Bos van de kinderen
In het bos van de kinderen in Zell am Pettenfirst moet een pauze bij het vossenhol of aan een klimtuin beslist ingepland worden. Op het einde kan iedereen zich dan in de Pettenfirsthütte met heerlijk zicht op het Voralpenland gepast belonen.
www.waldderkinder.info

Wandeltocht langs de Gosausee
De tocht voert over een aangename, 4 km lange familiewandelweg die ook geschikt is voor kinderwagens. De rondwandeling rond de kristalheldere Gosausee omgeven door een wereldberoemde rotscoulisse toont je een veelvoud aan natuurwonderen.
www.inneres-salzkammergut.at

Sprookjespark Hirschalm
In Unterweißenbach op de Mühlviertler Alm wacht het sprookjespark Hirschalm op kleine en grote bezoekers. Op het ongeveer 1,5 km lange wandelcircuit door het afwisselende landschap moet de magische kristal gevonden worden die de gewonde hertenkoning Farok kan redden. Meer dan 40 sprookjes- en speeltussenstops langs het traject nodigen uit om mee te doen, te spelen, te ontdekken en te beleven.
www.hirschalm.at

Wandelpaden voor het hele gezin in Oberösterreich
Wandelen met de kinderwagen in Oberösterreich

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.