Please choose Language or Country
or

Oberösterreich

In Oberösterreich wandelen liefhebbers van historische architectuur in het Mühlviertel over de ‘Burgen- & Schlösserweg’ van Freistadt naar Grein.

Bürgen- & Schlösserweg (4-daagse wandeltocht)

Vanaf het startpunt, de middeleeuwse stad Freistadt, brengt de wandeltocht je terug naar de tijd waarin het Mühlviertel net ontgonnen en bewoond werd.

Het is een goed idee om op de aankomstdag een wandeling over de promenade rond de oude binnenstad te maken, om te genieten van het uitzicht vanaf de Bergfried op de middeleeuwse stad en het heuvelland van het Mühlviertel. Al meteen de eerste dag wandel je de langste etappe, die in zeven uur van Freistadt naar Gutau leidt. De aanblik van de burchtruïne van Dornach, een bezoek aan slotbrouwerij Weinberg en de parochiekerk in Kefermarkt, waar een indrukwekkend laatgotisch vleugelaltaar te bewonderen is, zorgen ervoor dat de route maar half zo lang lijkt.

Op de tweede dag verandert de omgeving en wandel je door zacht glooiende weiden en over geurige bospaden naar St. Leonhard. Op de derde dag wandel je – afhankelijk van je conditie – door het Waldaisttal naar Oberndorf (13 km) of Pierbach (24 km). Het hoogtepunt van deze etappe is de burchtruïne in Prandegg, ooit de op een na grootste burcht van Oberösterreich.

Op de voorlaatste dag kom je langs de ruïne van Hochburg Ruttenstein en loop je verder naar St. Thomas am Blasenstein. De 'Bucklwehluckn', een nauwe rotsdoorgang, de 'luchtgedroogde pastoor' en de mummie van een koorheer, laten je het gevoel voor humor van de inwoners van het Mühlviertel zien.

Op de laatste dag geniet je weer van mooie uitzichten en panorama's. Vanaf de uitkijktoren van Burg Kreuzen kijk je uit over het Donaudal van de Strudengau en het Machland tot aan de Alpen. De route loopt verder naar Burg Klam, de best bewaard gebleven burcht van Oberösterreich en door de indrukwekkende Klamschlucht wandel je via Saxen naar het eindpunt van de wandeltocht in Grein.

www.muehlviertler-kernland.at

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.