Please choose Language or Country
or

Zonsopgang op de bergtop

Als de eerste zonnestralen glooien over de horizon en het landschap met een gouden licht overgieten, bieden de Oostenrijkse bergen een indrukwekkend schouwspel voor hun bezoekers. Wie erbij wil zijn, moet vroeg opstaan. De beloning is een onvergetelijke natuurbelevenis en een hartig bergtopontbijt.
Karinthië: starten op de Goldeck

Om de sluimerende Millstätter See te voet te bezoeken start men op de Sportberg Goldeck. Van 2 juli tot 3 september gaat de Goldeckbaan van Spittal an der Drau elke woensdag tussen 5 en 6 richting bergtop. Na 5 minuten wandelen is het bergtopkruis bereikt en kan men de zonsopgang afwachten. Daarna is er een rijkgevuld ontbijtbuffet in het bergrestaurant. Daarna kan er naar believen een andere wandeling aangevat worden, bijvoorbeeld de 6e etappe van de Millstätter See Höhensteig. Alpengasthof Krendlmar nodigt u nadien uit voor een luchtige Kaiserschmarrn of een hartige Alm-Brettljause, vooraleer het met de kabelbaan weer dalwaarts gaat. De terugvaart is mogelijk tot 17.00 uur.

www.millstaettersee.com

Vorarlberg: TOP-Camping in Montafon

Na een wandeling aan het kampvuur worstjes en aardappelen grillen, terwijl de zon de bergwereld in een rode gloed hult. Geniet van de meest romantische uren van de dag op de berg en sla uw tent op de bergtop op. De volgende morgen is het uitzicht even overdonderend, als de eerste zonnestralen de bergtop strelen. Het bergriviertje dient als wasbekken, daarna staat het bergontbijt klaar in restaurant Nova Stoba. Een ervaren gids begeleidt gasten elke dinsdag tussen 24 juni en 2 september naar de kampeerplaats: trefpunt is het bergstation van Versettla Bahn Gaschurn.

www.silvretta-montafon.at

Steiermark: met de mountainbike de alm op

Mountainbikeclub Bruck/Oberaich in Steiermark nodigt sportievelingen uit tot zonsopgangsritten met de mountainbike. Met vaste tred gaat het van het dal over stok en steen naar de alm, waar omelet en koffie wachten op de pedaalridders, gepaard met een paradijselijke blik op de ochtend. De tocht duurt anderhalf tot 2 uur. Deelname is gratis (koffie en maaltijd niet), een eigen mountainbike en helmen een gemiddelde conditie zijn noodzakelijk. Data worden na aanvraag vrijgegeven.

www.rc-bruck.at

Karinthië: zonsopgang op de Koralpe

Vertrek vanuit het appelrijke Lavanttal op weg naar een buitengewone belevenis. 2 uur duurt de trek naar de top van de Koralpe op 2.140 meter, vanwaar men een weidse blik heeft over het landschap van zuidelijk Steiermark in het oosten, tot de Karawanken en Julischen Alpen in het westen. Met wat geluk zie je ook een paar gemzen. Uitgangspunt is Alpengasthof Wolfgruber, waar de gasten met een rugzak vol delicatessen vertrekken voor het ontbijt op de berg.

www.biohotel-wolfgruber.at

SalzburgerLand: de bergwereld van Saalbach-Hinterglemm

Als om 4 uur 's ochtends de wekker loopt, is het zwaar opstaan. Onvergetelijke panorama's enkele uren later op de 2.095 meter hoge Tristkogel in Saalbach Hinterglemm doen de vroege pijn echter snel vervagen. Wandelgids Hans leidt zijn gasten, uitgerust met koplampen, de donkere berg op. Eerst over vlakke boswegen, tot de weg langzaamaan steiler wordt. Boven aangekomen genieten de bezoekers van het indrukwekkende schouwspel, waar de silhouetten van de omliggende bergen stilaan herkenbaar worden en de grote vuurbal tussen de toppen verschijnt. Tot slot worden gasten met een verwarmende koffie verwend. Vertrekpunt is de parking achter de klimtuin in Hinterglemm. De lengte heen en terug is 8,5 kilometer, de wandeling duurt 4,5 uur.

www.saalbach.com

Tirol: zonsopgangswandeling in Itter

Op 3 augustus moeten vroege vogels in Hohe Salve bij het aanbreken van de dag op de Kraftalm zijn. Trefpunt is om 4 uur 's morgens op het dorpsplein van Itter. Tesamen met wandelgids Joe wandelt men over idyllische weiden- en boswegeltjes, voorbij oude boerderijen. Na de eerste 650 hoogtemeters breken de eerste zonnestralen al door, en een exclusief panorama tekent zich af voor de ogen van de wandelaars: van de imposante Wilder Kaiser over de Innbergen tot aan de omliggende dalen. Aansluitend vindt er een ochtendgebed plaats bij een schilderachtig kerkje, voor het weer verder bergop gaat. Aansluitend wachten Christl en Jakob van Alpengasthof Kraftalm op hun bezoekers; ze bieden een gevarieerd ontbijt voor ieders smaak. Bij slecht weer wordt het evenement naar 10 augustus verschoven.

www.hohe-salve.com

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.