Please choose Language or Country
or

Snowkiten & speedriden in Oostenrijk

De laatste jaren heeft zich een hele nieuwe sport ontwikkeld: snowkiten. Je zweeft op je snowboard of op ski’s met een kite (grote vlieger) door het besneeuwde landschap en laat je door de wind leiden.

Een snelle mix van vliegen en skiën of snowboarden. Wil je deze trendy en duurzame sport ook eens uitproberen? Dan ben je bij de Snowkiting School Austria in Thalgau bij de Mondsee aan het juiste adres. Jaarlijks wordt hier de Snowkite Worldcup georganiseerd. Onder vakkundige leiding leer je hier alles over het surfen op sneeuw. Al na een paar uur begin je er handigheid in te krijgen.

SalzburgerLand

Op de Thalgauberg gaat het om snelheid tijdens speedriding. Echte durfallen hangen met ski’s of een board aan de voeten aan een vleugel om met 80 km per uur over de pistes te razen. Afhankelijk van de helling en de vaardigheden van de piloot vlieg je over een korte afstand om even later weer op de piste te landen.

Obertauern

In Obertauern kan je het snowkite-avontuur bij de met sneeuw en wind verwende snowkiteschool op 2.000 m hoogte leren.

Meer informatie: Snowkiteschool Obertauern

Tirol

De uitstekende windcondities maken van de Achensee de ideale plek voor snowkiten. Michael Vogel, die aan de Achensee een van de eerste snowkitescholen in de Alpen opende en daarmee deze sport naar Tirol bracht, heeft in de zomer een surf- en kiteschool aan de Noordzee en in de winter leert hij beginners de kunst van snowkiten bij en staat hij gevorderden ter zijde. Snowkitecursussen vinden half december tot en met half maart plaats. Eén lesdag van 4 uur bestaat uit theorie, veiligheid, gebruik van de kite en training in de sneeuw en kost € 130,- per persoon. Een tweedaagse cursus kost ca. € 215,-. Lessen worden in groepen van maximaal 6 personen per leraar gegeven. De kite en de trapeze worden ter beschikking gesteld, ski's of snowboard dienen zelf te worden meegebracht.

Meer informatie: Snowkiteschool Achensee

Meer informatie: Snowkiten in Tirol

Niederösterreich
In het Waldviertel worden snowkite-kennismakingsdagen en intensieve cursussen aangeboden in Jaidhof en Ottenschlag.


Snowkiting school Austria
office@snowkiting.at
www.snowkiting.at

Snowkiten & speedriden in Oostenrijk

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.