Please choose Language or Country
or

Bergrestaurants met topkeuken

Oostenrijkse chefkoks koken op hoog niveau en serveren hun door Gault&Millau bekroonde gerechten ook hoog in de bergen.

Oost-Tirol: met de gondel naar de Adlerlounge 

Op naar de gourmethut, vanaf Kals kunnen fijnproevers met de gondel naar de Adlerlounge op 2.621 m. Hier heb je een adembenemend uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner (3.798 m) en 60 andere drieduizenders van de Hohe Tauern. Geniet van uitmuntende specialiteiten omgeven door moderne designmeubels en natuurlijke houtelementen.
www.adlerlounge.at

Tirol: Restaurant Alexander in Hochfügen

In Hochfügen zwaait op 1.500 m hoogte Alexander Fankhauser de scepter in de keuken. In zijn restaurant „Alexander“ in het ouderlijke Hotel Lamark verrast de  „Kok van het jaar 2005“, die met drie Gault&Millau-koksmutsen bekroond is, met creatieve combinaties van vis en vlees.
www.lamark.at

SalzburgerLand: Culinaire skihutten

Salzburgse topkoks brengen in 18 geselecteerde skihutten en bergrestaurants hun huttenspecialiteiten naar de skigebieden. Zo kunnen wintersporters de sport en de gstronomie makkelijk combineren. In elke hut proef je een speciaal gerecht, geserveerd door bekende topkoks zoals de met 4 Gault&Millau-koksmutsen bekroonde kok Rudi Obauer. De gerechten worden dagelijks vers bereid met regionale producten.
www.via-culinaria.com

Tirol: Verwallstube op de Arlberg

Voortreffelijke bouillabaisse
met knoflookbrood en aioli – voor deze specialiteit moet je bij Restaurant Verwallstube op de Galzig midden in het skigebied van St. Anton am Arlberg zijn. Het hoogstgelegen Gault&Millau-restaurant van Oostenrijk, op 2.085 m, staat bekend om zijn uitstekende visgerechten.
abbag.com

Steiermark: biologisch genieten in Hohentauern

Direct aan de bergpasovergang in Hohentauern wacht fijnproevers een met koksmutsen bekroonde smaaksensatie. In de „Passhöhe“, het restaurant op 1.274 m hoogte, smul je van met liefde bereide biogerechten van regionale producten en kun je niet genoeg krijgen van het indrukwekkende bergpanorama. www.passhoehe.at

Vorarlberg: "LöffelWeise" genieten in Lech-Zürs

10 uitstekende restaurants en hotels uit Lech-Zürs nodigen je uit voor 18 culinaire avonden. Je wordt er culinair verwend door prominente internationale gastkoks en wijnboeren. Het doel van de organisatoren van „LöffelWeise“ is culinaire kennisuitwisseling, tussen lokale gastronomen, internationale kooksterren en gasten uit de hele wereld.
www.lech-zuers.at/loeffelweise

Karinthië: Arnold Pucher in Nassfeld

Chef de Cuisine, Arnold Pucher, nodigt je uit tot culinair genieten op topniveau in het hoogstgelegen Gault&Millau-restaurant van Oostenrijk. Het restaurant ligt in Nassfeld en is reeds met 3 koksmutsen bekroond. Het „Restaurant Arnold Pucher“ is ondergebracht in Hotel Wulfenia op 1.500 m hoogte. De topkok experimenteert graag met hoogwaardige olijfolie, de meeste gerechten bereidt hij zelfs enkel met olijfolie, zonder andere vetten en kruiden.
www.wulfenia.at 

Karinthië: culinaire gezinsvakantie in Bad Kleinkirchheim

Sammers Gartenhotel Kristall ligt op 1.100 m in Bad Kleinkirchheim, direct naast de piste. Je vindt er professionele en fantasievolle kinderopvang én een uitstekende  keuken, zodat veeleisende lekkerbekken hier aan het juiste adres zijn.
www.gartenhotel-kristall.at

Karinthië: Loy Stub'n van familie Siegrun en Gustl Pulverer

De Loy Stub'n is een van de culinaire uithangborden van Bad Kleinkirchheim, bekend om de ambitieuze keuken, die zoveel meer dan het alledaagse biedt. www.pulverer.at

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.