Please choose Language or Country
or

Skihelmplicht in Oostenrijk

Minderjarigen tot en met 15 jaar moeten tijdens de wintersport op de piste een skihelm dragen.

De helm dient niet alleen tijdens het skiën of snowboarden gedragen te worden, maar ook tijdens andere activiteiten zoals het rijden op skibobs en rodels op geprepareerde pistes.

De helmplicht geldt alleen in de volgende deelstaten: Salzburg, Oberösterreich, Steiermark, Niederösterreich, Karinthië, Burgenland en Wenen.

In de deelstatenTirol en Vorarlberg is er momenteel geen wettelijk voorschrift. In Vorarlberg is wel een openbare aanbeveling voor het dragen van skihelmen uitgegeven.

In de wet is controle op de helmplicht niet opgenomen. Ook zullen er geen boetes gegeven worden indien een kind geen helm draagt. Het doel van de wet is wintersporters zich ervan bewust te maken dat skiën of snowboarden zonder helm voor kinderen gevaarlijk kan zijn. Let er wel op dat in het geval van een ongeval op de piste er problemen met de verzekering kunnen ontstaan.

Het is dan ook zinvol kinderen met een helm te laten skiën (kunnen vaak bij skischolen en verhuurbedrijven gehuurd worden), omdat ski-ongevallen vaak zware hoofdletsel kunnen veroorzaken. Een helm vermindert dat risico.

Meer over veiligheid op de piste

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.