Please choose Language or Country
or

Geneeskracht uit de natuur: speik (valeriaan)

In de Karinthische Nockbergen groeit een geneeskrachtige plant die uniek is in de hele wereld. Met de aanlokkelijke geur en de bijzondere werking kunnen wandelaars kennismaken op de almen.
 

360° Video

Wie de speik (een in de Alpen groeiende valeriaansoort) zoekt, moet de boomgrens van de Karintische Alpen achter zich laten. Vanaf 1.800 m hoogte is dit plantje in het beschermde natuurgebied van het biosfeerpark Nockberge te vinden.

De al duizenden jaren bekende plant werd vroeger met goud afgewogen. Het heeft een ontspannende werking zonder dat je er moe van wordt en laat lichaam en geest weer opleven.

Vanuit Bad Kleinkirchheim worden er begeleide wandelingen georganiseerd. In elf gezellige hutten kan je na een inspannende wandeling de voeten laten rusten in de speik-voetbaden in houten troggen. De frisse kruidige geur maakt de wandelingen extra plezierig, vooral de maanden juli en augustus staan garant voor een ware geursensatie. Voor wie van al dat ruiken hongerig wordt, kan zich in de almhutten laten verwennen door de lekkerste regionale specialiteiten.

www.badkleinkirchheim.at/speik
 

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.