Please choose Language or Country
or

Top-activiteiten

Meer suggesties

Visrestaurant Sicher

Wie zin heeft in een verfijnd stukje vis, speelt in dit restaurant op zeker.  Rode forel en forel worden hier kraakvers opgediend en de kaviaar van rode forel is een delicatesse die grote bekendheid geniet.
 
Alles begon in 1972, toen Alfons en Erna Sicher een oude houtzagerij kochten, om ze te verbouwen tot een klein lokaal.  En aangezien oude houtzagerijen zich altijd bij een beek bevinden, ontstond vrij snel het idee om ook met het kweken van vis te beginnen; wie eet er immers niet graag verse vis uit goed bronwater? De kwaliteit van de keuken en de vernieuwende visspecialiteiten –vooral dan de kaviaar van rode forel, die tegenwoordig in heel wat delicatessenzaken in het hele land verkrijgbaar is- bezorgden het restaurant een uitstekende reputatie als een van de beste visrestaurants van de streek.

Ondertussen wordt het bedrijf geleid door de zonen van het gezin, waarbij Michael Sicher de vernieuwende geest in de keuken is en Wolfgang het restaurant in goed banen leidt en ervoor zorgt dat de creaties van zijn broer vergezeld worden door een passende wijn.  De gebruikte producten – naast vis, rivierkreeftjes & co, ook kwarteleitjes, kruiden en groenten, zijn grotendeels afkomstig van de eigen boerderij of landbouwbedrijven uit de streek.  Uit die ingrediënten tovert Michael Sicher delicate en lichte gerechten zoals Karinthische rivierkreeftjes met peultjes, cannelloni van ricotta en kwartelei, gepocheerde meerforel met Venere-risotto, of Sichers vis met gazpacho van augurk en appel en kaviaar van rode forel, waarvoor het bedrijf al verschillende hoge onderscheidingen kreeg.

Contactinformatie:
Fischrestaurant Sicher
Mühlenweg 2
9121 Tainach
www.sicherrestaurant.at
 

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.