Please choose Language or Country
or

Meer grip op de winter met Goodyear winterbanden

Echt streng zijn Belgische winters niet vaak. Maar onvoorspelbaar zijn ze wel, met veel regen, soms sneeuw of ijzel en regelmatig opgevroren wegen. En zelfs in een warme winter liggen de temperaturen gemiddeld dik onder de kritische grens voor winterbanden. Als het kouder is dan 7˚ Celsius ben je met Goodyear winterbanden gewoon veiliger onderweg.
Goodyear winterbanden zijn speciaal ontworpen om bij lage temperaturen én neerslag goede grip op de weg te bieden. Zowel het profiel als het materiaal zijn hierop aangepast. Slimme banden dus. Een natte weg heeft nog niet de helft van de grip van een droge weg. Ligt er sneeuw op dan halveert de grip nog eens en een bevroren weg is nog eens twee keer zo glad als een besneeuwde weg. Maar ook als het alleen maar koud en droog is presteren winterbanden veel beter, dankzij hun speciale rubbercompound die flexibel blijft bij lage temperaturen onder de 7 graden.

Voor alle wintersportlanden geldt dat het niet rijden op winterbanden kan leiden tot (mede) aansprakelijkheid voor ongevallen omdat de bestuurder van een auto op zomerbanden minder goed kan reageren op onverwachte situaties. Oostenrijk (sinds 2008) gaat daarin nog een stap verder: alle (dus ook Belgische) auto’s moeten onder winterse omstandigheden beschikken over een winteruitrusting. Het gaat daarbij met name om winterbanden en voldoende ruitensproeiervloeistof.

www.goodyear.be

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.