Please choose Language or Country
or

Top-activiteiten

Meer suggesties

Arts, apotheek en gezondheid

In alle steden, gemeenten en grotere plaatsen staan er artsen, ziekenhuizen en apotheken voor je klaar, indien je onverwacht medische hulp nodig mocht hebben. Apotheken hebben afwisselend nacht- en zondagsdienst.

Apotheken
Bij gesloten apotheken vind je altijd een bordje met daarop de naam van de dichtsbijzijnde apotheken die dienst hebben. Informatie over de dienstdoende arts kun je bij de plaatselijke politie of gendarmerie resp. in het telefoonboek vinden. Alle bergdorpen beschikken over een eigen bergreddingsdienst.

 
Verzekeringen
Verzekerden afkomstig uit de EU kunnen voor het begin van de vakantie een speciaal formulier laten opstellen door het ziekenfonds, om zo in noodgevallen aanspraak te kunnen maken op de prestaties van de wettelijke ziekenfondsverzekering. Meer informatie hierover ontvang je bij de plaatselijke mutualiteiten.


Kuuroorden/Geneeskrachtige baden/Thermen
Oostenrijk beschikt over een groot aantal geneeskrachtige baden, thermen en kuuroorden die allemaal wettelijk gecontroleerd en erkend zijn. De indicatielijst is zo groot dat vrijwel alle gezondheidsproblemen behandeld, verbeterd of bij tijdig behandelen zelfs vermeden kunnen worden. Talrijke thermen en wellnesscentra nodigen je uit om op hoog niveau te komen ontspannen. De meeste geneeskrachtige baden en kuuroorden zijn tevens bekende en belangrijke toeristische plaatsen waar je je zeker niet zult vervelen.

Meer informatie:
Österreichischer Heilbäder- und Kurorteverband
Josefsplatz 6
A-1010 Wien
Tel: 0043-1-51 21 904
Fax: 0043-1-51 28 639

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.