Please choose Language or Country
or

Karinthië: natuurobservatie in het Nationaal Park

In het Nationaal Park Hohe Tauern, waar edelherten burlen en gemsbokken mekkeren, ligt het werkterrein van Klaus Eisank uit Mallnitz – fervente wildspotter en hoofd van het team van jachtopzichters van het Nationaal Park.

Samen met dierenminnende e-bikers begeeft Klaus Eisank zich tijdens de „Wildnistour“ elke donderdag van 23 juni tot 16 september op sluipjacht in het romantische Seebachtal, dat met zijn watervallen, rotswanden en dichte bergwouden nog het meest doet denken aan de nationale parken van de Amerikaanse Rockies.

Tijdens een tocht van zowat 45 minuten trekken de wildspotters in spe per elektrische fiets (verhuur beschikbaar bij Wolligger Sports in Mallnitz) van Mallnitz tot in het Seebachtal, naar de “Schwussnerhütte”. Van daaruit gaat het te voet verder, bergopwaarts, naar het observatieplatform; met een beetje geluk zien ze daar baardgieren, steenbokken of de zeldzame ruigpoothoenders (nvdr: een fazantachtige).

Bezoekers die het arrangement „Roep van de Wildernis“ boeken, hebben de wildhut helemaal voor zichzelf (incl. twee overnachtingen bij een van de partnerbedrijven, een overnachting in een jachthut en twee begeleide sluipjachten). Uitgerust met verrekijkers staan ze ’s avonds laat en bij het krieken van de dag op de uitkijk op een observatieplatform.

www.nationalpark-hohetauern.at

Infoboxen: Karinthië: natuurobservatie in het Nationaal Park

Milieubewust reizen

 

Milieubewust en duurzaam leven wordt steeds belangrijker in deze tijd van klimaatverandering.

Milieubewuste vakantie in Oostenrijk

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.