Please choose Language or Country
or
Biosphärenpark in het Großes Walsertal © Großes Walsertal Tourismus

Unesco-Biosphärenpark" Großes Walsertal

Het Große Walsertal in Vorarlberg draagt de bijzondere naam "Unesco-Biosphärenpark". Het motto: de natuur benutten zonder haar schade aan te richten.

Achter het concept van het Biosphärenpark staan zogeheten testregio's. Deze regio's streven naar een duurzame en evenwichtige ontwikkeling en verhouding tussen de bescherming van de natuur en de behoeften van de mens.

Een onderneming waar de Walsers trots op zijn, is de proosdij St. Gerold. Het klooster met het Oostenrijkse milieukeurmerk biedt 60 vakantiegangers een onderkomen. Ook mensen met een moeizaam leven zijn hier welkom; hun vakantie wordt dankzij het project ’Oase 2000’ gefinancierd.

De proosdij is een ontmoetingsplek waar contact met mens, dier en natuur centraal staat. Er is dan ook geen televisie te vinden. Paarden spelen er een belangrijke rol, zo wordt er bijvoorbeeld hippotherapie en pedagogisch paardrijden aangeboden. Ook worden er workshops en seminaries met de meest uiteenlopende onderwerpen georganiseerd. 

Het nabij gelegen plaatsje Marul is absoluut een bezoek waard. Het is het eerste Oostenrijkse dorp waar alle boeren en boerinnen overgestapt zijn op biologische landbouw.

Meer weten? Bezoek dan ook eens de volgende websites: 
www.grosseswalsertal.at
www.walsertal.at
 

Unesco-Biosphärenpark" Großes Walsertal

Infoboxen: Unesco-Biosphärenpark" Großes Walsertal

Informatie over Oostenrijk?

Vraag het onze vakantieservice:

Telefoon: 

00800 400 200 00 (gratis nummer)

Postadres:
Postfach 40, 1030 Wien

Email:
vakantie@austria.info
vacances@austria.info

Brochures bestellen
Brochures downloaden

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.