Iskanje
  • Lake Berglsteiner See in autumn
   media_content.tooltip.skipped

  Aktualno v povezavi z vašimi počitnicami v Avstriji

  Za vstop v Avstrijo PCT-dokazilo trenutno ni potrebno. Avstrijski gostitelji se veselijo vašega obiska! Imate vprašanja v povezavi s protikoronskimi ukrepi v Avstriji? Tukaj najdete vse podrobnosti.

  Preberi več

  Začutite življenje v gibanju

  GIBANJE

  Ko postanemo aktivni, se naš duh pomiri. Ne glede na to, ali v vodi ali v gorah – za pustolovščino je vedno pravi čas! Narava v Avstriji nudi odlične pogoje za brezskrbno gibanje.
  Majhni detajli v posebnih trenutkih so tisti, ob katerih začutimo veselje do življenja. Ponos na obrazu najboljšega prijatelja, ki stoji ob križu na vrhu gore. Nasmeh vaših ljubljenih oseb, s katerimi ste plavali za stavo na drugo stran jezera. Usta, polna sladkorja v prahu pri otrocih, ki se po pohodu sladkajo ob porciji cesarskega praženca. Še zlasti pa je pomemben občutek radovednosti in vzhičenosti, zaradi katerega se zjutraj zbudimo s pričakovanjem nove dogodivščine. Ob tem se zavedamo, da bomo naredili nekaj dobrega za svoje telo, zaradi česar bomo zvečer zaspali z zadovoljnim nasmeškom na obrazu in utrujenimi nogami. To je svoboda, ki jo bomo začutili na počitnicah v Avstriji. To je življenje v gibanju.

  Preberi več
  Pohod ob sočnem vzhodu
  media_content.tooltip.skipped
  •           Jezero Prebersee v Salzburškem Lungau
   media_content.tooltip.skipped

   Klimatska zdravilišča: zadihajte v naravi

   Zadihati – in si s tem nabrati moči ter pogledati vase – je v Avstriji zelo enostavno. To omogočajo zlasti višinska lega, ostrejše podnebje in moč vode.
   Preberi več
  •           Pohod na vrh Kanisfluha v Bregenzerwaldu in ogled sončnega vzhoda
   media_content.tooltip.skipped

   Na vrhu gore ob sončnem vzhodu

   Kakšen je občutek, ko si zgodaj zjutraj na vrhu gore? Novinarka pripoveduje, kako se je odpravila na pohod, da bi doživela sončni vzhod na gori.
   Pospremite Claudio na vrh
  Vožnja s čolnom po jezeru Vorderer Gosausee
  media_content.tooltip.skipped

  SPROSTITEV

  Sprostitev v naravi ponuja lahkotnost in nove perspektive. Gozdovi, travniki, jezera in mehke gorske pokrajine imajo magičen učinek na našo dušo. Kako lepo, da nudi Avstrija obilico tega, kar nam bo povrnilo notranje ravnovesje.
  Začelo se je v čudoviti neokrnjeni naravi pred davnimi časi – v stepah, med drevesi, ob rekah, v votlinah, ob ognju. Ljudje ljubimo naravo, saj so se naši čuti razvili prav v tem okolju. Številnih tisočletij evolucije v osrčju narave nikakor ne moremo zanemariti. Tudi če so vas dosedaj vaši koledarji terminov, pisarniški prostori in vsakodnevni prekomerni digitalni odmerek »ovirali«, lahko narava na vas še zmeraj naredi vtis. In tako je prav – da ob pogledu na kristalno čista jezera globoko zadihamo, se počutimo varno ob vonju lesa in si naberemo novih moči v gozdu.

  Preberi več
  •           "Aufsteirern" festival in Graz / Graz
   media_content.tooltip.skipped

   Kakšni so ljudje v Avstriji? Sprehod po zveznih deželah

   Vsaka zvezna dežela ima svoje karakteristične posebnosti. Kaj so prave strasti? In kje se najbolj občutijo te posebnosti?
   Preberi več
  •           Jezero Lünersee / Brandnertal
   media_content.tooltip.skipped

   Najlepša naravna čudesa v Avstriji

   V Avstriji se prava naravna čudesa kar vrstijo: alpske regije z jezeri in gorami, panonska stepa, gozdovi in sredozemske pokrajinske oblike.
   Preberi več
  •           Hiše na drevesih
   media_content.tooltip.skipped

   Sobe z razgledom: hiše in hoteli na drevesih

   Fascinacija iz otroških dni − kraljevanje v krošnji dreves: pogovori o doživetju noči v drevesni hiški in izkušnjah graditelja drevesne hiše.
   Hiše in hoteli na drevesih

  KULTURA IN UMETNOST

  Na sledeh velikih mojstrovin srečati ljudi, ki jih navdihujejo magični kraji, vzbuja radovednost: sledenje neznanemu, odkrivanje novega, zbiranje izkušenj – to je kulturna pustolovščina v Avstriji.
  V navdihu je nekaj magičnega. Je lebdeče, izmikajoče se bitje, ki pobegne takoj, ko ga želimo ujeti. Odloča o tem, ali nam bo podarilo dragocene trenutke kreativnosti ali ne, česar pa ne moremo izsiliti. Poleg tega obstajajo kraji, ki nas navdihnejo močneje kot drugi in Avstrija je zakladnica takih krajev. Wolfgang Amadeus Mozart je tako na primer navdih našel v romantičnem starem mestnem jedru Salzburga in v kavarnah na Dunaju. Slikarja Gustava Klimta so navdihnile čudovite igre svetlobe ob jezeru Attersee. Elfriede Jelinek opisuje jezikovno sliko svoje domovine, za kar je bila prav tako večkrat odlikovana in je prejela tudi Nobelovo nagrado za literaturo.

  Preberi več
  Gustav Klimt: Beethovenfries
  media_content.tooltip.skipped
  • Živeti kot cesar

   Vzrok za nagnjenost Avstrijcev k nostalgiji je verjetno dejstvo, da jih na vsakem koraku spremlja njihova cesarska preteklost.

   Preberi več
     Nagrobnik cesarja Maksimilijana I. v cerkvi Hofkirche v Innsbrucku
   media_content.tooltip.skipped
  • Regija Salzkammergut − portret v slogu bidermajerja

   Na prehodu iz 18. v 19. stoletje težnja po naravi ni predstavljala novega življenjskega sloga le za pripadnike bidermajerja, ampak tudi za slikarje.

   Preberi več
     Vožnja z ladjo po jezeru Wolfgangsee pred goro Schafberg / Schafberg / Wolfgangsee
   media_content.tooltip.skipped
  Družina pri malici na planini Gjaidalm
  media_content.tooltip.skipped

  KULINARIKA

  V celotnem prostoru Alp in reke Donave, od Gradiščanske do Predarlske, imajo številni inovativni ljudje s skupno vizijo poseben cilj − oplemenititi okusna in trajnostna živila iz regije, da bi lahko vi na svojih počitnicah v Avstriji popolnoma uživali.
  Pri hrani želimo uživati mirne vesti – do svojega telesa, okolja in živali. Ampak kaj odlikuje »dobra« živila?
  V Avstriji kmetje, proizvajalci in kuharji pogosto poudarjajo tradicijo in znanje prednikov. Hkrati so odprti za novosti in potujejo po svetu – iščejo navdih in se vrnejo domov polni svežih idej. Te ljudi povezuje ena sama vizija: visokokakovostna, trajnostna živila in tradicionalne recepture izpopolniti in izboljšati z inovativnimi pristopi. Recept za uspeh se začne že pri gojenju starih zelenjavnih in sadnih vrst ali pri vzreji že pozabljenih živalskih pasem. Z mešanico znanja, pionirskega duha in skrbnostjo nastanejo kreativne in pristne jedi.

  Preberi več

  Kulinarične specialitete iz Avstrije

  • Koroške sirove testenine
   media_content.tooltip.skipped
  • Kuhanje z zelišči / Lech Zürs am Arlberg
   media_content.tooltip.skipped
  • Alpska kuhinja, alpska jakobova školjka (Restavracija Döllerer, Golling)
   media_content.tooltip.skipped
  • Kulinarično zbirališče Evrope / Schloss Hof Estate
   media_content.tooltip.skipped
  Avstrija kot dopustniška država

  Odgovorite na vprašanja in osvojite posebna dopustniška doživetja!

  Sodelujte zdaj

  Dovolite, da vas navdihnemo!

  media_content.tooltip.skipped